Privacy Notice

At QuikEats, we value your privacy and strive to protect your personal information in compliance with the laws of Malaysia.

QuikEats will only collect and use your personal information in accordance with the relevant data protection laws (including the Personal Data Protection Act 2010) and this Privacy Notice.

This Privacy Notice explains how QuikEats uses your personal information which you provided to QuikEats when interacting with QuikEats or by using our service including but not limited to our websites and mobile application.

What Kind of Personal Information QuikEats collects from you

QuikEats collects personal Information from you when you register with QuikEats, when you order goods/foods/beverages or services from QuikEats or use the website include but limited to your name, address, tele-phone number, NRIC/passport no., email address and credit/debit card details.

QuikEats also collects personal information when you complete any customer survey (if any).

Website usage information may also be collected using cookies.

The provision of your personal information is voluntary.

However, in the event you do not provide the required Personal Information, QuikEats may not be able to communicate with you and/or to provide you with the services requested.

Cookies and Google Analytics

Cookies are small text files that are placed on your computer by websites that you visit. They are widely used in order to make websites work, or work more efficiently, as well as to provide information to the owners of the site. This Website uses Google Analytics, a web analytics service provided by Google, Inc. ("Google"). Google Analytics uses "cookies", which are text files saved on your computer, to help the Website analyze how you use the site. The information generated by the cookie about your use of the Website will be transmitted to and stored by Google on servers in the United States. If this Website anonymizes IP addresses, your IP address will be truncated by Google within a EU member state or other EEA state before being transmitted to the US. Only in exceptional situations will your full IP address be transmitted to Google servers in the United States and truncated there. Google will use this information for the purpose of evaluating your use of the Website, compiling reports on Website activity for Website operators and providing other services relating to Website activity and internet usage.

Google will not associate your IP address with any other data held by Google. You may refuse the use of cookies by selecting the appropriate settings on your browser, however please note that if you do this you may not be able to use the full functionality of this Website.

By using this Website, you consent to the processing of personal information about you by Google in the manner and for the purposes set out above.

You can also prevent Google from collecting Personal Information (including your IP address) via cookies and processing this Personal Information by downloading this browser plugin and installing it: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

How will QuikEats use the Personal Information collected from you

Personal information collected by QuikEats is used to process your order and to manage your account. QuikEats may also use your Personal Information to email you about other products or services that QuikEats thinks may be of interest to you.

Disclosure of Personal Information

As part of providing you with our services, we may need to disclose information about you and/or your accounts and/or facilities with us to third parties such as our merchants, delivery services providers., agents, affiliates, business partners where necessary and subject at all times to any laws (including regulations, guidelines and/or obligations) applicable to QuikEats.

Your rights to access and correct your personal information

We can assist you to access and correct your personal information held by us. Where you wish to have access to or where you wish to correct any of your personal information, you may make a request to us by email to us at [email protected].

Retention of your Personal Information

QuikEats will retain your Personal Information for the duration necessary to fulfill the foregoing purposes and until you delete your QuikEats account.

Other Websites

Our website may have links to other websites. This Privacy Policy only applies to this Website. You should therefore read the privacy policies of the other websites when you are using those sites.

What if Personal Information Provided By You is incomplete

By providing your personal information to us, you consent to us processing your personal information in accordance with this Privacy Notice and you confirm that all personal information provided by you is accurate and complete and that none of it is misleading or out of date. You will promptly update us in the event of any change to your personal information.

Where indicated, it is obligatory to provide your personal information to us to enable us to process your application to register, access to and use our websites or accounts or order goods/foods/beverages or services. Should you decline to provide such obligatory personal information, we may not be able to process your application/request or your order for foods or services.

Contact

Should you have any query in relation to this Privacy Notice, kindly contact our customer service department at the following contact points:

Others

In the event of any conflict between the English and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail. QuikEats shall have the right to modify, update or amend the terms of this Privacy Notice at any time by placing the updated Privacy Notice on the Website. By continuing to interact with QuikEats or by continuing to use QuikEats’s services following the modifications, updates or amendments to this Privacy Notice shall signify your acceptance of such modifications, updates or amendments.


Di QuikEats, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peridbadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia.

QuikEats hanya akan mengumpul dan menggunakan maklumat peribadi anda berdasarkan undang-undang perlindungan data yang relevan (termasuk Akta Perlindungan Data Peribadi 2010).

Notis Privasi ini menerangkan bagaimana QuikEats menggunakan maklumat peribadi anda yang anda telah berikan kepada QuikEats semasa berinteraksi dengan QuikEats atau dengan menggunakan perkhidmatan kami, termasuk tetapi tidak terhad kepada laman web QuikEats dan aplikasi telefon bimbit (apps) kami. Berhubung dengan ini, anda akan bertanggungjawab untuk memberikan maklumat peribadi yang tepat, tidak mengelirukan, lengkap dan dikemaskini kepada QuikEats dan bersetuju terhadap pemprosesan maklumat-maklumat ini oleh QuikEats di Malaysia dan di luar Malaysia.

Apakah Jenis Maklumat Peribadi yang QuikEats kumpul

QuikEats mengumpul maklumat peribadi daripada anda apabila anda berdaftar dengan QuikEats, apabila anda memesan barangan/makanan/minuman atau perkhidmatan daripada QuikEats atau menggunakan laman web termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, alamat, nombor telefon, No. K/P / Pasport , alamat emel dan butir-butir kad credit/debit anda.

QuikEats juga mengumpul maklumat peribadi apabila anda melengkapkan mana-mana kajian pelanggan (sekiranya ada).

Maklumat menggunakan laman web juga boleh dikumpulkan menggunakan cookies.

Pemberian maklumat peribadi anda adalah secara sukarela.

Walaubagaimanapun jika anda tidak memberikan maklumat peribadi yang diperlukan kepada QuikEats, QuikEats mungkin tidak boleh berkomunikasi dengan anda dan/atau memberikan anda perkhidmatan-perkhidmatan yang diminta.

Cookies dan Analisis Google

Cookies adalah fail teks kecil yang diletakkan pada komputer anda melalui laman-laman web yang anda layari. Ianya digunakan secara meluas untuk membuat laman-laman web ini beroperasi, atau berjalan dengan lebih lancar, dan juga untuk membekalkan maklumat kepada pemilik-pemilik laman web tersebut.

Laman Web ini menggunakan Analisis Google, suatu perkhidmatan analisis web yang disediakan oleh Google, Inc. ("Google"). Google Analisis menggunakan "cookies", yang merupakan fail-fail teks yang disimpan pada komputer anda, untuk membantu Laman Web tersebut untuk menganalisa bagaimana anda menggunakan laman tersebut.

Maklumat yang dijanakan oleh cookie tentang bagaimana anda menggunakan Laman Web tersebut akan dihantar kepada dan disimpan oleh Google pada pelayan-pelayan di Amerika Syarikat. Jika Laman Web ini membuang butir-butir pengenalan (anonymizes) daripada alamat-alamat IP, alamat IP anda akan dipangkas oleh Google di kalangan negara ahli EU atau negara EEA yang lain sebelum dhantar ke US. Hanya dalam keadaan-keadaan terkecuali sahaja barulah alamat IP penuh anda akan dihantar ke Amerika Syarikat dan dipangkas di sana. Google akan menggunakan maklumat ini bagi tujuan menilai penggunaan Laman Web tersebut oleh anda, menyusun laporan berkenaan dengan aktiviti Laman Web untuk pengoperasi-pengoperasi Laman Web dan memberikan perkhidmatan lain yang berkaitan dengan aktiviti Laman Web dan penggunaan internet.

Google tidak akan mengaitkan alamat IP anda dengan mana-mana data lain yang dipegang oleh Google. Anda boleh enggan menggunakan cookies dengan memilih tetapan-tetapan yang sesuai pada pelayar an-da, walaubagaimanapun sila ambil perhatian bahawa jika anda berbuat demikian anda mungkin tidak boleh menggunakan fungsi Laman Web ini dengan sepenuhnya. Dengan menggunakan Laman Web ini, anda bersetuju terhadap pemprosesan Maklumat Peribadi tentang diri anda oleh Google dalam cara dan bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan di atas.

Anda juga boleh menghalang Google daripada mengumpul Maklumat Peribadi (termasuk alamat IP anda) melalui cookies dan memproses Maklumat Peribadi ini dengan memuat turun penyumbat pelayar (browser plugin) ini dan memasangnya: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Kebanyakan pelayar-pelayar laman membenarkan sedikit kawalan ke atas kebanyakan cookies melalui tetapan-tetapan pelayar. Untuk mengetahui lebih banyak tentang cookies, termasuk bagaimana untuk melihat cookies apa yang telah ditetapkan dan bagaimana untuk menguruskan dan memadamkannya, layari www.allaboutcookies.org.

Bagaimanakah QuikEats menggunakan Maklumat Peribadi yang dikumpulkan daripada anda?

Maklumat peribadi yang dikumpulkan oleh QuikEats digunakan untuk memproses pesanan anda dan untuk menguruskan akaun anda. QuikEats juga boleh menggunakan maklumat peribadi anda untuk menghantar emel kepada anda tentang produk/makanan/minuman atau perkhidmatan lain yang dianggapkan oleh QuikEats mungkin anda berminat.

Hak Anda untuk Mengakses dan Membetulkan Maklumat Peribada Anda

Kami boleh membantu anda untuk mengakses dan membetulkan maklumat peribadi anda yang dipegang oleh kami. Sekirany and ingin mempunyai akses kepada atau di mana anda ingin membetulkan mana-mana maklumat peribadi anda, anda boleh membuat permintaan kepada kami dengan menghantar emel kepada kami pada [email protected].

Penyimpanan Maklumat Peribadi anda

QuikEats akan menyimpan maklumat peribadi anda selama tempoh masa yang diperlukan untuk memenuhi tujuan-tujuan yang tersebut di atas dan sehingga anda memadamkan akaun QuikEats anda.

Laman-Laman Web lain

Laman web kami mungkin mempunyai pautan dengan laman-laman web yang lain. Notis Privasi ini hanya terpakai kepada Laman Web ini. Oleh yang demikian anda patut membaca polisi-polisi privasi laman-laman web yang lain semasa anda menggunakan laman-laman web itu.

Bagaimana jika maklumat peribadi yang anda bekalkan tidak lengkap

Berhubung dengan ini, anda bersetuju dan akan bertanggungjawab untuk memberikan maklumat peribadi yang tepat, tidak mengelirukan dan lengkap kepada QuikEats. Anda akan sentiasa mengemaskinimaklumat peribadi anda dengan QuikEats.

Di mana ia dinyatakan ia adalah wajib untuk memberikan maklumat peribada anda kepada kami bagi membolehkan kami memproses permohonan anda untuk produk/makanan/minuman atau perkhidmatan kami. Jika anda enggan memberikan makluman peribadi yang diwajibkan tersebut, kami mungkin tidak dapat memproces permohonan/permintaan anda atau membekalkan anda dengan produk/makanan/minuman atau perkhidmatan kami.

Menghubungi QuikEats Mengenai Privasi Anda

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan berkaitan dengan Notis Privasi ini, sila hubungi kami di butiran perhubungan berikut:

Lain-lain

Sekiranya terdapat apa-apa percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai. QuikEats berhak untuk mengubahsuai, mengemaskini atau meminda terma-terma Notis Privasi ini pada bila-bila masa dengan meletakkan Notis Privasi yang telah dikemaskini pada Laman Web QuikEats. Dengan terus berinteraksi dengan QuikEats atau dengan terus menggunakan perkhidmatan QuikEats berikutan pengubahsuaian, pengemaskinian atau pindaan kepada Notis Privasi ini ia hendaklah menandakan penerimaan anda terhadap pengubahsuaian, pengemaskinian atau pindaan tersebut.